Arm se asteapta ca mai multi furnizori sa intre pe piata de cipuri pentru PC-uri Windows, alaturi de Qualcomm Snapdragon

Arm se asteapta ca mai multi furnizori sa intre pe piata de cipuri pentru PC-uri Windows, alaturi de Qualcomm Snapdragon

Industria PC-urilor s-a concentrat pe procesoare bazate pe setul de instrucțiuni x86 de la Intel încă de la începuturi. Arm a încercat de mult timp să obțină o parte echitabilă din piață și acum începe un nou atac împotriva Intel și AMD prin intermediul mai multor parteneri producători de cipuri.

Eforturile Arm de a Câștiga Cota de Piață

Arm Holdings lucrează pentru a-și crește cota de piață în ecosistemul PC-urilor Windows. Conform lui Rene Haas, CEO-ul companiei britanice de proiectare a cipurilor și semiconductorilor, ecosistemul Apple a fost „complet convertit” și acum este timpul ca PC-urile tradiționale, bazate pe x86, să contribuie la perspectivele viitoare de afaceri ale companiei.

În timpul ultimei întâlniri cu acționarii Arm, Haas a fost întrebat despre „potențialul” pieței PC-urilor. El a răspuns că compania britanică vede Windows ca pe o oportunitate tangibilă de creștere. Sistemele PC bazate pe cipuri Arm sunt disponibile de ani de zile, dar ISA-ul mobil și eficient energetic al Arm încă reprezintă doar 1% din piața PC-urilor, conform celor mai recente date furnizate de Canalys.

Diversificarea Bazei de Furnizori

Noua încercare a Arm de a lua o parte din afacerea PC-urilor de la procesoarele x86 trece printr-o diversificare a bazei de furnizori, a spus Haas. Pentru ca industria PC-urilor Arm să crească, producătorii de cipuri Arm vor trebui să ofere „unități multiple, SKU-uri multiple, puncte de preț multiple și experiențe multiple” pentru clienții finali.

Qualcomm și Asus colaborează pentru a aduce pe piață Snapdragon X Elite SoC și noi PC-uri de gaming pregătite pentru Arm, dar cele două companii nu sunt singurele care lucrează la noi sisteme bazate pe Arm. Haas a spus că „multipli furnizori” vor începe să deservească piața PC-urilor cu noi sisteme Arm în următoarele 12 până la 36 de luni.

Creșterea Ecosistemului PC-urilor Arm

În următorii doi până la trei ani, se așteaptă ca ecosistemul PC-urilor Arm să obțină o cotă semnificativă de piață, a declarat Haas. PC-urile Arm pot oferi „performanțe fantastice” comparativ cu tehnologiile concurente și cu o durată de viață a bateriei mult mai bună. Datorită ISA-ului Arm, producătorii pot construi o mașină „de înaltă performanță” fără a fi nevoie de un ventilator activ.

Declarațiile lui Haas sugerează că multe companii vor începe să ofere dispozitive echipate cu Arm pentru publicul PC în lunile următoare. Compania se așteaptă la o creștere semnificativă odată ce baza de furnizori se diversifică, deși diferite firme vor ținti probabil segmente diferite ale afacerii PC-urilor. Snapdragon X Elite SoC este conceput pentru a alimenta sistemele „premium”, în timp ce alți producători ar putea alege o cale mai ieftină către revoluția PC-urilor bazate pe Arm.

Această evoluție promite să schimbe peisajul hardware-ului pentru PC-uri, aducând mai multă concurență și inovație în sectorul tehnologic.

Similare