Prima privire asupra Batman: Caped Crusader dezvaluie o Harley Quinn asiatica americana si un Cavaler Intunecat „foarte ciudat”

Prima privire asupra Batman: Caped Crusader dezvaluie o Harley Quinn asiatica americana si un Cavaler Intunecat „foarte ciudat”

B:TAS-Batman: The Animated Series

Batman există de peste 80 de ani și, în acest timp, justițiarul întunecat creat de Bob Kane și Bill Finger a fost subiectul nenumăratelor benzi desenate, desene animate și filme. Datorită diversității interpretărilor, este greu să spunem că una dintre ele este „definitivă,” dar Batman: The Animated Series se apropie. Serialul TV din 1992-1995 a generat un întreg univers de desene animate cu supereroi DC, a introdus-o pe Harley Quinn lumii și rămâne iubit de fani. Așadar, nimeni nu este mai pregătit să creeze un nou desen animat cu Batman decât co-creatorul B:TAS, Bruce Timm dar de această dată a vrut să facă lucrurile foarte diferit.

Prima privire la noua Harley Quinn animată

„Batman: Caped Crusader” a fost anunțat pentru prima dată ca un serial HBO Max în 2021, iar apoi a fost salvat de Amazon Prime Video după ce Max a renunțat la proiect. Acum este programat să debuteze mai târziu în acest an. Într-un nou interviu pentru Entertainment Weekly, Timm și designerul de personaje James Tucker spun că prioritatea principală a „Batman: Caped Crusader” a fost să se asigure că nu este doar o repetare a B:TAS. Cea mai bună modalitate de a face asta, au decis, a fost să facă noul show complet un film de epocă din anii ’40, în loc să repete amalgamul anacronic de computere și telefoane publice care defineau B:TAS.

„James și cu mine suntem amândoi fani mari ai filmelor din acea epocă, așa că am decis să ne bazăm cu adevărat pe asta în ceea ce privește hainele, mașinile, arhitectura și nivelul de tehnologie,” spune Timm despre decorul noului show. „La început, am decis că nu vor fi computere și telefoane mobile. Asta a schimbat totul.”

O Harley Quinn diferită

În plus față de folosirea filmelor noir din anii ’40 ca punct de referință, Timm și Tucker au avut și benzile desenate Batman din acea epocă (care au prezentat primele apariții ale personajelor precum Catwoman și Clayface) pentru a se inspira. Dar există și elemente din Caped Crusader pe care fanii Batman nu le-au văzut niciodată înainte.

Harley Quinn, în special, arată foarte diferit față de toate aparițiile sale anterioare, inclusiv originea sa din B:TAS. Noul show o caracterizează ca fiind asiatică americană și o separă de partenerul său de crimă de lungă durată.

Indiferent dacă este în seria sa animată solo sau în viitorul film live-action Joker: Folie a Deux, Harley Quinn (alias Dr. Harleen Quinzel) este de obicei definită de relația sa cu Clownul Prinț al Crimei. Timm a vrut să schimbe asta.

„Am co-creat personajul, așa că am multă dragoste și afecțiune pentru ea, dar m-am gândit că ar putea fi interesant să o aducem în show, dar nu ca prietena lui Joker,” spune Timm. „Așa că cum facem asta? O parte importantă a fost doar să facem o inversare de bază. Dr. Quinzel originală era puțin mai serioasă, iar când a devenit Harley, a devenit foarte zăpăcită și ciudată. Așa că ne-am gândit, ce-ar fi dacă am inversa asta? Când este Dr. Quinzel, este puțin mai jucăușă și distractivă, iar când este Harley Quinn, este înfricoșătoare.”

Cele două jumătăți ale personalității lui Harley sunt, de asemenea, mai conectate în Caped Crusader. În loc să renunțe la jobul său de zi după ce devine un super-răufăcător cu tematică de bufon, această versiune a lui Harley folosește psihiatria ca o armă, dezvăluie Timm.

În loc să se ocupe de Joker și alți rezidenți nebuni ai Azilului Arkham, Dr. Quinzel din Caped Crusader este un psihiatru obișnuit din Gotham City. De fapt, ea este desemnată să-l trateze pe nimeni altul decât Bruce Wayne.

Astfel, ea ajunge să experimenteze direct versiunea mai ciudată a lui Batman pe care Timm și Tucker au vrut să o exploreze. Nu este vorba doar despre costum (care se întoarce la mănușile scurte distincte, cizmele înalte și urechile proeminente din benzile desenate din anii ’40, în locul Batsuit-ului modern elegant), ci și despre psihologie.

„Este un om foarte ciudat,” spune Timm despre Batman. „Nu este obsedat de uciderea părinților săi, dar asta l-a schimbat într-un mod în care încă nu este adaptat să fie o ființă umană. El este literalmente Batman; în interior, asta este cine este. Ori de câte ori este Bruce Wayne, nu este doar el fără mască, este el purtând un costum de persoană. Încercă să se prefacă că este ceva ce nu este.”

Tucker adaugă, „Ideea a fost să-l ținem atât de departe încât nimeni să nu știe cine este și nimeni să nu știe despre ce este vorba. Încercăm să eliminăm concluzia prestabilită că este un erou, fie că este pentru poliție, cetățenii obișnuiți din Gotham sau pentru spectatori.”

Catwoman și Clayface primesc și ei schimbări de look în Caped Crusader. Sau mai exact, se întorc la aspectul lor original din benzile desenate.

„Nu am vrut să facem Catwoman din B:TAS sau versiunea pe care Ed Brubaker și Darwyn Cooke au făcut-o la începutul anilor 2000 cu costumul practic de piele, care a devenit look-ul ei default în benzile desenate și filme,” spune Timm. „Este grozav, îmi place asta, dar am vrut să facem ceva diferit. Așa că ne-am gândit, hai să ne întoarcem la început. Îmi place aspectul original pe care îl avea în anii ’40. Este mov!”

Tucker citează interpretarea Barbarei Stanwyck în rolul principal din „The Lady Eve” ca inspirație pentru Catwoman din Caped Crusader. Aceasta Selina Kyle este jucăușă și fermecătoare, deși Batman (și spectatorii) o subestimează pe propriul risc.

„Acel episod este foarte distractiv, dar are și momente care sunt foarte serioase și întunecate,” spune Timm despre apariția lui Catwoman în show. „Este juxtapunerea acestor două lucruri care face ca episodul să fie foarte cool.”

Clayface a primit un tratament retro similar. Nu vă așteptați la monstrul de noroi schimbător de forme din B:TAS (sau din seria animată Harley Quinn, de altfel). În schimb, Caped Crusader se inspiră din apariția originală a personajului din benzile desenate, inspirată de filmele clasice de groază.

Similare