Cum a adus Jinkx Monsoon la viata personajul sau malefic muzical din Doctor Who

Cum a adus Jinkx Monsoon la viata personajul sau malefic muzical din Doctor Who

Avertisment: Acest articol conține spoilere pentru episodul Doctor Who „The Devil’s Chord”

De-a lungul istoriei sale de 61 de ani, Doctor Who a introdus o serie de antagoniști iconici, de la Daleks și Cybermen până la Weeping Angels și Master. Acum, un nou personaj negativ se alătură acestui pantheon: Jinkx Monsoon, vedeta RuPaul’s Drag Race, și-a făcut debutul în serial ca baddie-ul care manipulează muzica, Maestro.

Monsoon joacă în al doilea episod al primului sezon complet al lui Ncuti Gatwa, care a avut premiera pe 10 mai pe Disney+. „The Devil’s Chord” urmărește Doctorul (Gatwa) și însoțitoarea sa Ruby Sunday (Millie Gibson) călătorind în timp până în 1963, sperând să asiste la înregistrarea primului album al trupei Beatles. La sosire, descoperă că o forță malefică fură muzica din lume, iar în curând, vinovatul se dezvăluie a fi Maestro, o ființă atotputernică ce poate manipula chiar țesătura spațiului și timpului. („The Devil’s Chord” este, de asemenea, primul episod muzical din istoria Doctor Who, încheindu-se cu un număr muzical spectaculos care rupe al patrulea perete.)

În vârstă de 36 de ani, Monsoon este dublă câștigătoare a Drag Race și joacă în prezent rolul lui Audrey într-o producție off-Broadway a piesei „Little Shop of Horrors”. Aici, Monsoon explică cum a adus la viață fabulosul personaj Maestro. (Ușoare spoilere pentru episod urmează.)

Povestea lui Jinkx Monsoon în Doctor Who

Experiența anterioară cu Doctor Who

Erai fan al Doctor Who înainte de a te alătura serialului? Care este istoria ta cu Who?

JINKX MONSOON: Am văzut cel puțin primele patru sau cinci sezoane ale relansării Doctor Who. Viața a devenit un pic aglomerată după All Stars, așa că nu am mai urmărit prea mult TV! [Râde] Îmi place să spun că am văzut toate episoadele scrise de [showrunner-ul revenit Russell T Davies]. Dar, deși nu sunt la zi, țin pasul cu ce se întâmplă în universul Doctor Who ca fan al serialului. Sunt foarte entuziasmată pentru că știu că noul serial va fi foarte primitor pentru noii spectatori. Dar sper că asta se extinde și la cei care revin, pentru că am multe de recuperat!

Crearea stilului lui Maestro

Vreau să te întreb în mod special despre look-ul lui Maestro: porți atât de multe costume și peruci fabuloase, iar acest personaj nu seamănă cu niciun alt villain pe care l-am întâlnit în Who. Cum ai vrut să abordezi stilul lui Maestro?

JINKX MONSOON: Totul a fost datorită designerilor. Ei sunt incredibili: întreaga echipă de machiaj și coafură, echipa de costume. Acestea sunt departamente întregi de oameni care lucrează la aceste lucruri. Era ca și cum ai fi în culisele unei opere, o întreagă echipă care creează aceste costume gigantice și frumoase.

Inspirații pentru interpretare

Au fost influențe sau roluri care te-au inspirat pentru interpretarea ta?

JINKX MONSOON: Sper să nu greșesc, dar cred că în scenariu scria: “Maestro: Gândește-te la Joker, la Child Catcher din Chitty Chitty Bang Bang și la Jinkx Monsoon.” Eram în descrierea personajului, așa că știam că pot să mă bazez pe unele dintre trăsăturile mele personale. [Râde] Dar, de fapt, pentru orice personaj creez, de obicei am în minte o interpretă feminină. Pentru Doctor Who, am vrut să mă uit la villain-ii din trecut pentru a se potrivi acelui nivel exagerat. Este ca în Shakespeare, unde trebuie să-l faci să pară natural, chiar dacă este de mari dimensiuni.

Așadar, m-am uitat la [actrița lui Missy] Michelle Gomez, care este una dintre actrițele mele preferate, atât în viață cât și din toate timpurile. Este incredibilă în interpretarea acestor personaje sinistre care sunt atât de nuanțate și complexe. Vedeți ce se întâmplă în interiorul personajului, chiar dacă există această fațadă de răutate nepăsătoare. Așadar, da, Michelle Gomez, un mare mulțumesc pentru ea.

Bătălia muzicală

Vreau să te întreb despre marele duel muzical de la sfârșitul episodului, unde te confrunți cu Doctorul. Ce îți amintești cel mai mult despre filmarea acelei secvențe?

JINKX MONSOON: Ei bine, îmi place pentru că devine ca în Looney Tunes deodată. Este ca un desen animat cu Bugs Bunny sau Merry Melodies. Cred că momentul meu preferat a fost să cânt la contrabas, pentru că am cântat la bas câțiva ani în gimnaziu. Deci, de fapt, cântam la bas. Ben [Chessell], regizorul, cântă și el la contrabas, așa că mi-a amintit cum să cânt riff-ul de jazz.

Râsul malefic

Ai și un râs malefic fenomenal. Care este secretul unui râs de villain grozav?

JINKX MONSOON: Îmi place să mă laud că acum pot spune că sunt un villain Disney. [Râde] Dar râsul meu malefic vine de la toate preferatele mele. Trebuie să spun că a început cu Ursula din Mica Sirenă. Mătușa mea făcea o impresie grozavă a râsului Ursulei, și mă speria teribil când eram copil. Dar secretul este că trebuie să vină din adevăr, nu? Toată actoria bună trebuie să vină dintr-un loc de adevăr, așa că trebuie să te gândești cu adevărat la ceva. De asemenea, este despre a fi liber. Este despre a nu te reține. Simt că râsul este unul dintre acele lucruri pe care încercăm să le orchestrăm pentru cei din jurul nostru. Am crescut într-o familie de oameni care râdeau așa cum râdeau, și asta este tot ce am cunoscut vreodată.

Reprezentarea queer

Ai spus că ești fan de mult timp al scrierii lui Russell T Davies, și știu că el a vorbit mult despre dorința de a pune în lumină interpreți queer și trans în Doctor Who. Ce înseamnă pentru tine să vezi reprezentarea trans într-o franciză SF veche de 61 de ani?

JINKX MONSOON: Este foarte emoționant. Russell este un scriitor uimitor. Spun tot timpul: oricine nu a văzut „It’s a Sin” trebuie să se oprească din ceea ce face și să îl vadă, în special tinerii queer. Este atât de important să știm și să ne amintim unde eram acum doar 40 de ani pentru că atât de mulți oameni încearcă să ne împingă înapoi. Și nu cred că vom fi împinși înapoi. Cred că tipul de reprezentare pe care o vedem în mass-media mainstream înseamnă că este prea târziu. Scuze, conservatorilor: Numărul vostru scade.

Așadar, acest lucru este cu adevărat emoționant. Este un lucru când reprezentarea queer este acolo pentru alți oameni queer, dar trebuie să recunoști impactul atunci când mass-media mainstream începe să îmbrățișeze personaje și povești queer – și să lase interpreții queer să fie cei care le interpretează. Să fii într-o producție atât de iubită și care face parte din multiple culturi și este atât de iubită de fanii săi, îmbrățișează reprezentarea autentică, și asta este atât de tare.

Și dacă vreo pană este rănită de asta, în primul rând, Russell este queer. Așadar, programul vostru iubit a fost întotdeauna influențat de un creator queer. Și în al doilea rând, am spus că pentru fiecare fan transphobic pe care Doctor Who îl pierde, vor veni trei noi fani pentru că văd reprezentarea. Deci, sincer, nu lăsa ușa să te lovească la ieșire!

Similare