EndlessOceanLuminous_Screenshot

„Endless Ocean” este o inotare simpla si linistita pe Switch

Jocul nou de aventură subacvatică de la Nintendo este puțin simplu, dar tocmai ceea ce ai nevoie dacă cauți explorare deschisă.

Cea mai bună modalitate de a experimenta Endless Ocean Luminous este să înoți pur și simplu. Un urmaș al unei serii de jocuri de scufundări pe Wii, Luminous are o poveste de parcurs și obiective de îndeplinit. Dar acestea sunt destul de banale. În schimb, jocul este cel mai interesant – și relaxant – atunci când renunți la obiective specifice și explorezi doar pentru a explora.

Ceea ce face Luminous atât de relaxant, cel puțin atunci când faci o scufundare solo, este că este complet deschis și lipsit de obstacole. Ți se oferă o mare porțiune din așa-numitul Marea Velată de explorat (jocul generează o hartă nouă cu fiecare scufundare), și nu trebuie să-ți faci griji că-ți consumi oxigenul, că ți-e prea frig sau că te vei întâlni cu un rechin periculos. Nu există niciun mod de a muri sau chiar de a rămâne blocat.

Asta ar putea fi frustrant pentru cei în căutarea unei provocări, dar am găsit că este eliberator. Mi-a permis să explorez în ritmul meu fără nicio presiune. Și există multe lucruri de descoperit în joc. Luminous include aproape 600 de creaturi marine de găsit și scanat, de la școli de ton la stele de mare spinoase și până la rechini răniți în bătălii. Există chiar și câteva bestii preistorice de observat. (Notă: acesta nu este un joc particular de realist, deși poți învăța câteva fapte rapide despre fiecare creatură pe care o scanezi.) Acest lucru se adaugă la artefacte și ruine curioase care dau lumii un aer de mister.

Din câteva scufundări pe care le-am explorat, hărțile par, de asemenea, destul de variate. Prima pe care am experimentat-o a fost extrem de diversă, cu recife de corali la un capăt, ghețari la celălalt și epave scufundate în mijloc. Următoarea pe care am încercat-o a fost mult mai claustrofobică, dominată de un sistem de peșteri sinuos în centru care adăpostea structuri crăpate. Și, deși grafica nu este cel mai impresionant lucru – acesta este Switch, într-un final, deci așteptați-vă la texturi neclare și margini zimțate – mediile sunt încă frumoase în felul lor. Și fac un suficient de bun lucru pentru a face anumite momente să pară surprinzătoare; să fii surprins de o turmă de delfini sau să vezi o balenă uriașă în depărtare care înoată încet spre tine sunt deosebit de satisfăcătoare.

Acum, Luminous încearcă să adauge unele elemente de joc mai tradiționale. Există un mod poveste cu misiuni scurte și neinteresante de parcurs, precum și artefacte misterioase de descoperit care dezvăluie detalii criptice despre mare. Dar nu le-am găsit pe niciuna dintre acestea la fel de captivante ca și explorarea unei hărți până la final sau încercarea de a găsi fiecare creatură.

Partea opusă a jocului simplu al Luminous-ului este că, în afară de emoția descoperirii, nu prea ai multe de făcut de fapt. În mare parte înoți, scanazi și faci poze. Asta m-a ajutat să intru într-o stare de zen doar privind scenele subacvatice, dar este foarte probabil ca unii să-l găsească pur și simplu plictisitor. Experiența ta poate varia. (Jocul include, de asemenea, joc online pentru până la 30 de scafandri, ceea ce are potențialul pentru o întâlnire relaxată, dar nu am putut să-l testez prea mult înainte de lansare.)

M-am găsit jucând Luminous în sesiuni scurte. Timp de aproximativ 30 de minute pe fiecare dată, mă scufund într-o zonă nouă, dezactivez interfața pentru o imersiune suplimentară și pur și simplu plec să văd ce pot găsi. Fără obiective, fără reguli, doar eu și o lume acvatică calmă. Într-un timp al jocurilor care îți mănâncă timpul și lumea deschisă plină de liste de verificare, este plăcut să te relaxezi cu ceva atât de pașnic și liniștit.

Endless Ocean Luminous va fi lansat pe Nintendo Switch pe 2 mai.

Similare